Збор: дрвото

Поврзани зборови: дрвото

дървото на живото, дрвото како материјал, дрвото како технички материјал, дрвото како, ден на дрвото

Преводи: дрвото

англиски
tree


шпански
árbol

германски
baum

француски
arbre

италијански
albero

португалски
árvores, arbusto, tratado, árvore

холандски
boom

руски
дерево, колодка, виселица, древо

норвешки
tre

шведски
träd

фински
puu

дански
træ

чешки
strom

полски
drzewko, drewno, drzewo

унгарски
bitó

турски
şecere, ağaç

грчки
δέντρο

украински
дерево, колодка, шибениця

албански
pemë, dru

бугарски
дърво

белоруски
дрэва

естонски
puu

хрватски
drvo, kalup, stablo

исландски
tré

литвански
medis

латвиски
koks

романски
copac, pom

словенечки
drevo

словачки
strom

Статистика за популарност: дрвото

Најпребарувани по градови

Skopje

Зборови по случаен избор