Збор: кафе

Поврзани зборови: кафе

кафе де флор, кафе бублик, кафе пушкин, кафе эверест омск, кафе март, кафе квебек, кафе циферблат, кафе муму, кафе визуальная стартовая страница, кафе андерсон, гледање на кафе, кафе пауза

Синоними: кафе

кафе

Преводи: кафе

англиски
coffee


шпански
café

германски
kaffee

француски
café

италијански
caffè, di caffè, il caffè, caffé, del caffè

португалски
café

холандски
koffie

руски
кофейница, кофе

норвешки
kaffe

шведски
kaffe

фински
kahvi, kahvia, kahvin-, kahvin, on kahvin-

дански
kaffe

чешки
káva, kafe

полски
kawa

унгарски
kávécserje, kávé

турски
kahve

грчки
καφές

украински
кава

албански
kafeja, kafe

бугарски
кафе

белоруски
кава, кавы, каву, кофе, кавай

естонски
kohv, kohvipruun

хрватски
kavu, kava, kave

исландски
kaffi, kaffikanna

литвански
kava

латвиски
kafija

романски
cafea

словенечки
káva

словачки
káva

Статистика за популарност: кафе

Најпребарувани по региони

Municipality of Bitola, Municipality of Arachinovo, Municipality of Berovo, Municipality of Bogdanci, Bogovinje

Најпребарувани по градови

Shtip, Skopje, Bitola

Зборови по случаен избор