Збор: мирот

Поврзани зборови: мирот

мирот и јас, мирот во македонија, мирот е скапоцена работа, за мирот, мирот во светот, мирот и предрасудите во светот, мирот како универзална вредност

Преводи: мирот

англиски
peace


шпански
sosiego, paz

германски
friede, frieden, ruhe

француски
quiétude, tranquillité, chambre, calme, ordre, ...

италијански
pace, requie

португалски
paz, ervilha

холандски
vrede

руски
мир, спокойствие, тишь, комната, покой, ...

норвешки
fred

шведски
fred

фински
rauha, rauhanaika, sopu

дански
fred

чешки
pořádek, mír, tichý, pokoj, klid

полски
spokój, pokój, ład

унгарски
szent olaj, krizma, krizmával

турски
barış

грчки
ειρήνη, ησυχασμός

украински
тиша, лад, покій, спочинок, світ, ...

албански
paqe

бугарски
мир

белоруски
міра, міро, света, міру, хрызма

естонски
rahu

хрватски
bezbrižnost, red, mira, miru, mirovanje, ...

исландски
friður, grið

латински
otium, pax, quies

литвански
ramybė, taika

латвиски
chrism

романски
pace

словенечки
mir, mír, pokoj

словачки
pokoj

Зборови по случаен избор